Er zijn voor de jongeren verschillende mogelijkheden om ergens aan mee te doen. Heeft u vragen wat betreft het jeugdwerk dan kunt u terecht bij onze jeugdouderling Annelies Gesthuizen,

Oppas

Elke zondag is er voor de kleinste kinderen oppas. Heb je vragen of wil je het team versterken mail dan

Kindernevendienst

Elke zondag is er kindernevendienst voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De kinderen van groep 1 t/m 4 van de basisschool gaan naar groep 1, de kinderen van groep 5 t/m 8 naar groep 2.

We beginnen samen met de andere kerkgangers gewoon om 10 uur in de kerk. Rond de schriftlezing gaan de kinderen naar de nevendienst, waar zij -meestal- hetzelfde verhaal horen, dat ook in de kerk aan de orde is. Na het verhaal is er tijd voor een liedje, wat knutselen, een spelletje en een gesprek.

We collecteren in de nevendienst ook altijd voor kinderen, die het niet zo goed hebben als wij.
Voor het einde van de dienst komen de kinderen weer terug in de kerk.

We willen de kinderen graag optimaal bij de gemeente betrekken, maar tegelijkertijd willen we af en toe meer tijd hebben met elkaar. Daarom hebben we 1 keer per maand een lange kinderdienst. We hebben dan tijd om:

  • Door middel van spelvormen elkaar beter te leren kennen.
  • Uitvoeriger bij een verhaal stil te staan.
  • Specifieke onderwerpen te behandelen, bv. dopen, de maaltijd van de Heer.

Heb je vragen of heb je zin om mee te helpen mail dan

Rock Solid (12 - 15 jaar)

rocksolid-logo
Ben je tussen de 12 en 15 jaar oud? “Moet” je van je ouders af en toe mee naar de kerk? Vind je een preek saai en te lang? Zoek je contact met andere jongeren? Hou je van maffe spellen, pittige discussies, diepzinnige doordenkers en een gezellig potje tafelvoetbal? Dan is Rock Solid er voor jou! Iedere eerste en derde zondag van de maand komen we bij elkaar tijdens de dienst. Elke keer zul je 10 á 20 andere jongeren aantreffen die hetzelfde zoeken als jij. Twee enthousiaste volwassenen bereiden het programma voor.

Solid Friends (15+)

logo_solidfriends
Wat zoek jij in de kerk? Wil je God er ontmoeten, of andere mensen? Of is de kerk een plek waar je iets anders vindt? Zoek je eigenlijk wel iets? Bij Solid Friends kom je twee keer per maand jongeren van 15 jaar en ouder tegen, die net als jij op zoek zijn naar… een gesprek met inhoud, een boeiende bijbeltekst, een grappig en tegelijk diepzinnig filmpje en een mooie ontmoeting met elkaar. Op de eerste en derde zondag van iedere maand komen we tijdens de kerkdienst om 10:00 uur bij elkaar.

Heb je vragen over rock solid of solid friends of lijkt het je leuk om bezig te zijn met jongeren van 12-17 jaar mail dan

 

Oost naar Oost (16-27)

oostnaaroostBinnen onze gemeente is er voor de jongeren van 16-27 jaar de groep van oost naar oost. Zij organiseren jaarlijks een diaconale reis naar een land in Oost-Europa.Na een jaar Oekraïne en 3 jaar Roemenië gaan ze het komende jaar voor de derde keer naar Albanië. Voor meer informatie verwijzen wij naar hun site vanoostnaaroost.nl