Jaarprogramma 2019/2020

23+groep

Ben jij tussen de 23 en 35 jaar en lijkt het je leuk om met leeftijdsgenoten te praten over zaken die je bezighouden in het dagelijks leven; in de context van het geloof? Kom dan eens langs bij de 23+ groep. We komen maandelijks bij elkaar (afwisselend op de maandagavond en dinsdagavond), waarbij we regelmatig samen eten. Tijdens onze samenkomsten bespreken we een onderwerp/thema dat iedereen uit de groep bezighoudt. Natuurlijk praten we ook gezellig bij. Ben je geïnteresseerd en wil je eens een avond langskomen? Neem contact op met

Gespreksochtenden

Voor oudere gemeenteleden worden maandelijks gespreksochtenden gehouden op 3 verschillende locaties. Op de eerste dinsdag van de maand is dat in de Ontmoeting (bij de Julianakerk) onder leiding van ds. Corma Baas. Op de tweede vrijdag van de maand is dat in Kristal (Zuidbroek) onder leiding van ds. Henk Boter. Op de laatste dinsdag van de maand is dat in het Bolwerk (Woudhuis) onder leiding van ds. Jaap Kappers. Aanvangstijd is 10.00 uur. Zo is er wellicht een locatie bij u in de buurt of een morgen die u past. Het staat u vrij te kiezen waar u aanschuift!

Woensdagochtend inloop

Elke woensdag kunt u vanaf 10 uur tot half 12 binnenlopen in “de Ontmoeting” het gebouw bij de Julianakerk. U kunt daar koffie drinken, bijpraten, boeken lenen. Deze ochtenden zijn niet alleen gericht op gemeenteleden. Neemt u rustig iemand mee. Gastheren en gastvrouwen staan klaar om u welkom te heten!

Creagroep

Elke 1e donderdag van de maand komt er in de Ontmoeting bij de Julianakerk een groep mensen samen om al koffie drinkend en gezellig bijpratend creatief bezig te zijn. Tijdstip: 9.30 u tot 11.30 u. Iets voor U? Neem dan contact op met Aagke de Roode, tel: 366 61 21 of mail:

Kunst in de Kerk

Zoals u het afgelopen jaar heeft kunnen zien, heeft de werkgroep ” Kunst in de Kerk” al verschillende keren gezorgd, dat er weer kunst in de Juliana kerk hangt. Soms is dat werk, dat een relatie heeft met de tijd van het kerkelijk jaar zoals de expositie van Hannelieke van de Beek in de veertigdagentijd. Soms is dat gewoon van kunstenaars uit Apeldoorn.
In juni tot half juli exposeerde Pieter Manintveld en vanaf half juli tot heden Ton van Kooten. Beiden met prachtige landschappen. Regelmatig krijgen we enthousiaste reacties en zelfs tips voor mogelijke volgende exposities. We vinden het erg fijn als u met ons meedenkt!
Van sommige gemeenteleden, weten we dat ze ook niet onverdienstelijk schilderen of op een andere manier creatief bezig zijn. Heel graag zouden we een lijstje maken met namen van mensen die schilderen of fotograferen of op wat voor manier dan ook mooi werk maken. Wie weet kunnen we daar in de toekomst gebruik van maken .
Wilt u uw naam en adres aan ons doorgeven en vertellen wat voor werk u maakt?
U kunt dit doorgeven aan Corrie Burger, Rinnie Wilbers, Frits Reupkes en Margreeth IJkel van de werkgroep Kunst in de Kerk.
Of per e-mail:

VONO

In 2020 zullen we er op 16 mei bij stilstaan dat VONO 10 jaar bestaat. vele jongeren zijn via VONO in contact gekomen met Oost-Europa. In 2020 zullen we  weer richting Albanië gaan. De eerste informatiebijeenkomst is 27 oktober 0m 11.30 na de kerkdienst

VONOVO

Zoals de jongeren gaan, gaan ook de ouderen. Al drie jaar zijn we met een groep ouderen (27+) naar Albanië gegaan om de handen uit de mouwen te steken en projecten te bezoeken waar de jongeren mee bezig zijn geweest. Ook in 2020 zullen we die kant op gaan en zullen we 28 april vertrekken richting Albanië. De eerste informatieavond is 30 oktober 2019 om 20.00 uur in de ontmoeting. Op deze avond zullen we terugkijken en vooruitzien.

Rode draad -geloofsgesprekken voor de tussengeneratie

Binnen onze kerk houden wij gesprekken over het geloof onder de titel ‘de rode draad’. Een rode draad geeft de loop van iets aan. Wellicht loopt het geloof als een rode draad door jouw leven of zou je dat graag willen. Praat, denk, luister en lees dan met ons mee. Je bent van harte welkom. Iedere maand komen we bij elkaar van 20.00 uur tot 21.30 uur bij iemand thuis.
Ook als je één keer wilt deelnemen, ben je uiteraard van harte welkom. Elke avond heeft namelijk zijn eigen invalshoek en thema. Wie of wat is de tussengeneratie? Volgens omschrijvingen in de media ben je dan tussen de 40 en 60 jaar. Maar dit is voor ons slechts een indicatie. Je bent altijd welkom!!
Wil je maandelijks een aankondiging hebben per mail, geef je naam en mailadres dan door aan ds Corma Baas, tel: 7519430 of mail:

OntmoETEN

We gaan weer starten met een nieuw seizoen van OntmoETEN. De reacties van het vorige seizoen waren van de meeste mensen erg positief: sommige mensen die we in de kerk zien, kennen we alleen van gezicht; “Goede morgen” of: “Nog een fijne zondag toegewenst”, maar verder kennen we elkaar soms niet. Dan is het goed om een aantal keren bij elkaar te komen, samen wat te eten, en dan over een bepaald onderwerp met elkaar van gedachten te wisselen. En na een seizoen ken je de mensen uit de groep beter. Een stukje gemeenteopbouw. Soms hoor je mensen zeggen: ik ken zo weinig gemeenteleden. Juist daarom zou het fijn zijn als deze mensen willen meedoen. Maar ook degenen die al jaren deelnemen of opnieuw mee willen doen zijn uiteraard van harte welkom voor dit nieuwe seizoen.
We hebben inmiddels, naast een groot aantal gespreksonderwerpen, ook een aantal spellen, met tekstkaarten, die goede gesprekken op gang helpen en waar het dan niet nodig is zelf een onderwerp te bedenken. Maar als u over een bepaald onderwerp graag met elkaar wilt praten, dan kan dat natuurlijk ook. Er is keus genoeg!
Net als de afgelopen seizoenen zijn we van plan om groepen van 6 personen samen te stellen die overdag of ’s avonds bij elkaar komen om samen te eten en samen te praten en elkaar zo beter te leren kennen.
U kunt verdere informatie vragen of zich alvast opgeven bij
Sjoerdtje de Vries (tel. 534 88 90) mail:
of Jan Ruimerman (tel. 366 13 61) mail:

GoodNews

Het koor is opgericht en staat onder leiding van Roelf Roelfs. Eens in de twee weken is er op dinsdagavond een repetitie in de Julianakerk. Momenteel wordt het koor begeleid door een drummer en een pianiste. We kunnen nog gitaristen gebruiken (basgitaar/elektrische gitaar).
Het Oslo Gospel Choir en Reflex zijn de grootste ‘leveranciers’ van muziek. De contributie is vastgesteld op € 5.00 per maand. Daarvan wordt o.a. de muziek betaald. Zangers, zangeressen en muzikanten: jullie zijn allen van harte welkom!

Projectcantorij

Enige malen per jaar wordt er een projectcantorij gevormd die aan een bepaalde dienst haar medewerking verleend. Deze cantorij staat onder leiding van Jan van den Brand. Op de nieuwsbrief kunt u oproepen lezen u aan te melden om (weer) mee te repeteren in deze cantorij. Meestal zijn er 3 repetities per kerkdienst met medewerking van de cantorij. Wilt u bij gelegenheid een oproep per email ontvangen? Meld je/u dan aan bij: