KIDSMiddagenApeldoorn: organiseert kidsmiddagen voor kinderen van gezinnen voor wie een leuke middag niet vanzelfsprekend is.

Deze kinderen komen veelal uit situaties met grote financiële problemen, huiselijk geweld, lichamelijke en psychische problemen bij ouders, vluchtelingengezinnen. De activiteiten op zo’n middag staan altijd in het  teken van een thema. Er wordt geknutseld, spelletjes gespeeld, gegeten. Ouders mogen altijd bij ons blijven in de ontmoetingsruimte voor een kopje koffie en wat lekkers erbij, maar ze mogen ook deze tijd gebruiken om even iets voor zichzelf te kunnen doen. We hebben een team van ongeveer 16 hele enthousiaste vrijwilligers voor dit gebeuren en per keer kunnen we 50 kinderen ontvangen. We hebben inmiddels een breed netwerk opgebouwd d.m.v. contacten binnen Apeldoorn met allerlei organisaties die deze doelgroep kennen. Deze kidsmiddagen houden we 3 á 4 x per jaar op woensdagmiddag van 14.30u tot 17.00u. We werken meestal in 5 groepen van 10 kinderen  en we eindigen de middag met één grote gezamenlijke activiteit zoals theater , goochelen. HIER kunt u een indruk krijgen van zo’n middag

KIDSkleding- en Speelgoedmarkten: Een team van zo’n 15 vrijwilligers organiseert 2x per jaar een KIDSkleding-en Speelgoedmarkt voor dezelfde doelgroep. We zamelen nette, mooie kleding in en deze doelgroep kan op deze markt te kleine kleding omruilen voor grotere maten. Verder is alle kleding en speelgoed te koop voor 50 eurocent. Buiten dat we deze doelgroep in de kleren helpen, wordt de opbrengst van deze markten gebruikt om de kidsmiddagen te bekostigen. De KIDSkleding- en Speelgoedmarkt houden we in het voorjaar en najaar vanaf 11.00u – 18.00u, in de Julianakerk, alhoewel wij afgelopen najaar gebruik gemaakt hebben van een leegstaand schoolgebouw in de Maten.  Zie dit FILMPJE of dit FILMPJE om een indruk te krijgen van het aanbod.

Deze twee  activiteiten doen we met mensen uit diverse kerken en met verschillende achtergronden. De activiteiten vinden plaats in en rondom de Julianakerk.