KIDSMiddagenApeldoorn: organiseert kidsmiddagen voor kinderen van gezinnen voor wie een leuke middag niet vanzelfsprekend is om van allerlei redenen. Onze kinderen komen veelal uit bijstandsgezinnen of uit gezinnen waarvan de ouders gescheiden zijn, gezinnen waarbinnen huiselijk geweld is, gezinnen waar (psychisch) zieke ouders zijn, vluchtelingen enz. De activiteiten op zo’n middag staan altijd in teken van een thema. Om jullie een indruk te geven: afgelopen keer hadden we het thema ‘Reis om de wereld’. ‘Stichting Mudanthe’ uit Apeldoorn kwam een workshop djembé spelen geven, we hadden buiten het paspoortspel, binnen knutselden we Chinese hoeden en een bloemenketting uit Hawaï, er werd geschminkt en we sloten af met een high tea uit Engeland, spaghetti uit Italië happen (aardbeienveters) en limonade drinken uit een vissenkom, zoals Pippi Langkous uit Zweden. Ouders mogen altijd bij ons blijven in de ontmoetingsruimte voor een kopje koffie en wat lekkers erbij, maar ze mogen ook deze tijd gebruiken om even iets voor zichzelf te kunnen doen. We hebben een team van ongeveer 20 hele enthousiaste vrijwilligers voor dit gebeuren en per keer kunnen we 50 kinderen bedienen. We hebben inmiddels een breed netwerk opgebouwd d.m.v. contacten binnen Apeldoorn met van allerlei organisaties die deze doelgroep bedienen. Deze kidsmiddagen houden we altijd 3 á 4 x per jaar op woensdagmiddag van 14.30u tot 17.00u. We werken meestal in 5 groepen van 10 kinderen op zo’n middag en we eindigen altijd met een grote activiteit zoals theater e.d. met alle kinderen.

KIDSkleding- en Speelgoedmarkten: Ook hebben we 2x per jaar een KIDSkleding-en Speelgoedmarkt voor dezelfde doelgroep. We zamelen nette, mooie kleding in en deze doelgroep kan op deze markt te kleine kleding omruilen voor grotere maten. Voor de rest is alle kleding en speelgoed te koop voor 50 eurocent. Buiten dat we deze doelgroep in de kleren helpen, wordt de opbrengst van deze markten gebruikt om de kidsmiddagen te bekostigen. De KIDSkleding- en Speelgoedmarkt houden we altijd op een vrijdag in het voorjaar en najaar vanaf 14.00u – 17.00u en vanaf 18.00u tot 20.00u.

Deze twee mooie activiteiten zijn dus een initiatief van de VEG Apeldoorn. Voor deze activiteiten mochten we altijd van hun gebouw aan de Sprengenweg kosteloos gebruik maken. Helaas is er besloten om per 31 december 2018 deze gemeente op te heffen. Het gebouw staat inmiddels te koop. Een aantal maanden geleden zijn we daarom op zoek gegaan naar een andere passende locatie, waar we dit werk kunnen voortzetten in 2019. Zo zochten we ook contact met de protestantse wijkgemeente Apeldoorn-Noordoost met de vraag voor ‘onderdak’. Na overleg binnen de kerkenraad kwam er het positieve bericht dat we van harte welkom zijn! Daar zijn we meer dan blij mee en ook de kerkenraad van de VEG Apeldoorn kan hier van harte achter staan.