Kunst in de kerk

Foto expositie in de kerk

Vanaf komende zondag 21 april tot en met 26 mei exposeren Gerda Kim en Arend Jan Bevers met een serie foto’s in de kerk. Zowel Gerda als Arend Jan maken bijzondere reizen. Van Gerda Kim kunt u foto’s zien van de reis die ze in 2019 naar Jordanië maakte. Arend Jan ging in het spoor van Franciscus van Assisi en maakte in 2010 en 2011 een voetreis naar Rome.

Het is zijn prachtige overzichten geworden. In de kerk kunt u meer informatie vinden over de foto’s.

Wij wensen u veel plezier met het bekijken en hiermee als het ware meebeleven van hun reizen.

Van 14 februari tot en met 31 januari hangen er kunstwerken en illustraties van Roel Ottow in de kerk.

De Bijbelbalk:

De 12 platen zijn expres als een doorlopende tekening aan elkaar gemaakt. Zo is goed te zien dat de bijbel een doorlopende geschiedenis vertelt, en wordt voor kinderen duidelijk dat bijvoorbeeld Mozes eerder leefde dan David. Het begint met het Oude Testament met de Schepping, dan de roeping van Abram, Mozes, het tijdperk van de koningen, de profeten, de ballingschap en dan na de Joodse feesten het Nieuwe Testament met Jezus Christus, Zijn dood en opstanding, en Hemelvaart, dan de eerste gemeente, Paulus met de zendingsreizen en de brieven en sluit af met het nieuwe Jeruzalem, genoemd in Openbaring.

Roel Ottow had na de middelbare school de keuze om biologie te studeren of naar de kunstacademie te gaan Omdat de toekomst voor afgestudeerde biologen net zo florissant was als voor geflipte kunstenaars, was er geen economische reden om naar de universiteit te gaan. Het werd dus de kunstacademie, en dan die in Arnhem. Na vervangende dienst als ontwerper/illustrator/werktekenaar bij wat nu ‘Agape’ heet, een ontwerpstudio in Laren (o.a. voor Veilig Verkeer Nederland), en daarna bij een reclamestudio in Amsterdam (o.a. KLM, Shell, Wolmerk etc.) waagde hij in 1985 de sprong naar zelfstandig ontwerper en illustrator. Van 1988 tot en met 1991 zijn hij en zijn vrouw naar Kenia uitgezonden geweest voor Wycliffe Bijbelvertalers, Alice als taalkundige en Roel in zijn vakgebied. In 2001 verhuisd naar Apeldoorn, vanwege de natuur en de ruimte. Zijn adagium is ‘niet zeuren, maar kleuren’ en dat doet hij nog dagelijks met verf, pastelkrijt, inkt, acryl, of met de computer natuurlijk.

Expositie Licht

ArsProDeo is een reizende expositie die van kerk naar kerk gaat. In de maand november hangt en staat werk van 12 kunstenaars in de Julianakerk.  Licht is het thema dat kunstenaars voor het landelijk collectief ArsProDeo hebben gekozen. Vaak hebben we één kunstenaar die exposeert, nu zijn het er vele. De nieuwe expositie is gekoppeld aan het werk van de noodhulporganisatie ZOA. Op deze manier vragen de kunstenaars aandacht voor mensen over de hele wereld die alles achter moeten laten. ZOA biedt met concrete hulpverlening licht op plekken waar duisternis heerst. Laat u raken door de verbeelding van het LICHT dat alles vernieuwt.

Op de foto ”Darkness cannot drive out” van Hannelieke van de Beek.

Tijdens de dienst van zondag  12 november wordt er aan 2 kunstwerken aandacht geschonken.

“Mij dorst” van Willem Zijlstra en “Engel van het Licht” van Mirjam Beuker.

Lichtdrager van Andre Bikker

Licht dat sterker is dan het zwart van de duisternis. Licht dat alles door elkaar schudt

Lichtavonturen worden beleefd door Mada, een stripfiguur die in wit krijt getekend van alles meemaakt. Vier hoogtepuntenzijn afgedrukt op Fairtrade T-shirts van biokatoen. De opdruk is reflecterend wit. Op een humorvolle manier kun je als drager van dit shirt zelf ook een beetje licht geven. Zowel door de aanschaf als het dragen. De t-shirts kosten Ꞓ29,-  en van elk t-shirt gaat Ꞓ10,- naar ZOA. De t-shirts in de kerk zijn showmodellen. Ze kunnen via de QR code besteld worden.

Wilt u de kunstwerken op een ander moment zien, dan kan dit op woensdagmorgen 15 en 22 november, tussen 10.00 en 11.30 uur. Daarvoor graag melden bij de Ontmoeting.