Ester de musical

Na Mozes en Ruth gaan wij als wijkgemeente aan de slag met Ester.

Onder leiding van regisseur Sander van Voorst zal er elke vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 gerepeteerd worden. De uitvoering zal 14, 15 en 16 april zijn.

Ester is een klein, maar uiterst meeslepend en in sommige opzichten een humoristisch bijbelboek. Dit verhaal wordt ieder jaar op het Joodse poerimfeest gelezen.
Het verhaal van Ester leent zich heel goed voor een musical. Het kent veel aantrekkelijke theatrale momenten. Bovendien heeft het een actueel thema met herkenbare lijnen naar vandaag. Angstig veel eigenlijk.

De musical Ester gaat over een Joods meisje dat Ester heet. Samen met haar volk komt ze in een vreemd land. Ze zijn er vreemdelingen, vluchtelingen. Mensen die anders zijn en daarom worden uitgekotst. Mensen die hun ware achtergrond moeten verloochenen omdat ze bang zijn anders niet geaccepteerd te worden. Of erger: anders hun leven niet meer zeker zijn. In het lied Ramen herkennen we ons gedrag; Ramen dicht en je afsluiten voor wat er in je directe omgeving afspeelt.
De koning van het land heeft een eerste minister, Haman. Hij haat Joden en wil ze het liefst allemaal uitroeien. Door middel van zijn snode plannen krijgt hij toch vaak zijn zin. De koning heeft niet door waar hij mee bezig is, en ondertekend een wet van Meden en Perzen. Zo’n wet kan niet ongedaan worden gemaakt, zelfs niet door de koning. Ester gaat meedoen aan de missverkiezing, een verkiezing om de nieuwe vrouw van de koning uit te zoeken. Zal het haar lukken haar volk te redden uit de klauwen van Haman?
Een geschiedenis die zich herhaalt en herhaalt. Maar wat doe jij eraan. In de musical wordt een appel op ons allen gedaan om het tij te keren. Want de toekomst heeft WEL zin.

Geïnteresseerd. Meer informatie. Dan verwijzen we u naar de website van de musical http://www.musicalester.nl