VONOVO2022

Zondag 22 mei landde de groep vonovo2022 op vliegveld Eindhoven na een week vol nieuwe indrukken. Het blijft altijd bijzonder als je uitgezonden na de kerkdienst op 15 mei ’s avonds eet met het uitzicht op het historische stadje Krüje. Na een bezoek op maandag aan de Spaçgevangenis waar gevangene in de kopermijn moesten werken, zijn we noordwaarts gegaan naar het schitterende wandelgebied rondom Valbona. Dinsdag zijn we via de veerpont over het Komanlake richting ons hotel in Tirana gegaan. Woensdag ging de groep Elbasan aan de slag met de zithoek van pallethout en het schilderen van de tulpen op de doek met de patiënten. Groep Gramsh ging kamers van het huis van Berti schilderen en verzorgde de mensa. Vanwege slecht weer, ja dat kan ook, ging het kinderprogramma niet door. Donderdag wisselden de groepen en is de zithoek afgemaakt en geverfd. Met de patiënten zijn spelletjes gedaan, eindelijk begrijpt iemand hoe domino werkt 😉, en zijn de pannenkoeken gebakken en de ijsjes uitgedeeld. In Gramsh zijn er bomen gepland bij de kerk en de school en is het hu

is van Berti afgemaakt. Zaterdag hebben we Tirana verkend met een bezoek aan de Bunkart.  Aan het einde van de dag is het tulpendoek uit de Julianakerk overhandigd aan de orthodoxe kerk in Tirana. Het doek komt daar te hangen in de jeugdruimte. Zondag zijn we na een kort bezoek aan de kerk vertrokken naar het vliegveld. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Te zien op Facebook bij vanoostnaaroost