Apeldoorn, bedankt voor zoveel warmte!

De inzamelingsactie van het Christelijk Noodfonds Apeldoorn onder de titel Apeldoorn geeft warmte is een groot succes geworden. Vanaf Kerst 2021 tot half februari is geld ingezameld en in totaal is er € 100.000 opgehaald. Wat een mooi bedrag!

Duizend huishoudens worden bereikt

Met dit bedrag bereiken we 1000 gezinnen in de gemeente Apeldoorn, die ieder een bedrag van € 100 ontvangen in de vorm van een waardebon voor een supermarkt. De meewerkende supermarkten, Boni, Jumbo van de Bunt, Jumbo Wiegmans, Jumbo Eglantier en Özbaktat deden daar nog € 5 bovenop. Stichting Kringloop de Hofstad had via het Rode Kruis nog wat levensmiddelen gekregen. Daarmee is een pakketje samengesteld en door vele vrijwilligers uit de kerken en de Eyup Sultan moskee bij de mensen gebracht. Er is een goede samenwerking geweest met de Voedselbank, diverse andere hulporganisaties en schuldhulpverleners om deze actie tot een succes te maken. Momenteel zijn we bezig met een tweede deelronde, via Stichting Leergeld. Zo zorgen we ervoor dat 100% van het geld dat gegeven is, gaat naar de mensen voor wie het bedoeld is.

 Reacties van ontvangers

Een greep uit de vele bedankjes van mensen die een gift ontvingen:
“Hallo lieve mensen van Apeldoorn geeft warmte,
Echt ontzettend bedankt voor de cadeaukaart! Ik ben er erg mee geholpen en dankbaar voor!
Zo lief dat er zulke initiatieven zijn! Nogmaals mijn oprechte en innige dank!”
“Zojuist een vriendelijke mevrouw aan de deur gehad vanuit jullie en een heel leuk kado tasje en envelop mogen ontvangen. Ik wil jullie bij deze heel erg bedanken hiervoor!!! Super bedankt namens mij en mijn dochtertje die al haar eten aan de kant wou zetten en vroeg of ik de letter macaroni kon maken.”

Ondersteuning is hard nodig

Het geeft een heel warm gevoel, dat zoveel mensen vertrouwen hebben getoond in deze actie, door te geven of een aanvraag te doen. Zo creëren we verbondenheid in de gemeente Apeldoorn.
We weten heel goed dat we met deze actie de problemen van mensen niet kunnen oplossen. We doen een dringend beroep op de politiek ervoor te zorgen dat er structurele oplossingen komen voor financieel kwetsbare mensen. Zeker nu ook de oorlog in Oekraïne ook weer een groot effect heeft op de energieprijs.

Het is dan ook niet voor niets dat de kerken binnenkort de actie Vakantiegeld Samen Delen weer organiseren. Het voelt goed dat er in Apeldoorn zoveel bereidheid is om te delen.