Kunst in de kerk

Anneke van der Weg:De kerkkunstcommissie vroeg of ik een paar kleurrijke tulpenschilderijen kon exposeren rond de Paasdagen. Vorig jaar was net de lock down ingegaan en de tulpen die ik voor de gouden loper had gemaakt als installatie voor de expositie toen, staan nog steeds bij ons in de straat. Als alternatief en ter bemoediging in coronatijd, nog altijd bloeiend. Dat is het mooie van kunst: tijdloos en betekenisvol. Al geeft de tijd soms de betekenis een andere invulling en omgekeerd.

De keus voor een paar tulpen was gemaakt tot twee schilderijen retour kwamen van een uitleen. Het werk was gemaakt ter ere aan mijn ouders. Mem altijd genietend van bloemen en Heit van aandacht voor techniek en vakmanschap. De zon valt op de Bougainville en de kleuren en het materiaal van het andere werk (Binnenste buiten) verwijzen naar vergankelijkheid en weer opstaan. Hoe Paa(r)s wil je het hebben.
In de wens dat deze werken oproepen stil te staan bij de tijd die we besteden met hen die we liefhebben en hoe betekenisvol dat kan zijn.

Anneke van der Weg is als gemeente lid kort aangesloten in het Kruispunt, heeft opbouw en opheffing intens meegemaakt rond het Bolwerk en is nu betrokken lid van de mooie Juliana kerk. Werkt als leerkracht en kunstenaar. Een ander uitdagen zich verder te ontwikkelen is wat haar drijft. De tulp is haar inspiratiebron. Een krachtige stoere bloem, een kleurrijke kroon en een bol waaruit dit moois ontstaat en vervolgens  nieuw leven zich vormt. In diverse technieken en betekenisvolle verbeelding ontstaan verrassende creaties. Daarnaast worden vele andere werken gemaakt door haar en cursisten in het atelier aan de Deventerstraat.