Liturgisch bloemschikken in de 40dagentijd

In deze 40 dagentijd volgen we “een spoor van liefde”. We lezen teksten uit het laatste deel van het Johannes evangelie. Het is een lange afscheidsrede waarin Jezus zichzelf en zijn leerlingen voorbereidt op zijn dood en opstanding, en op de tijd daarna.In elke tekst lezen we iets over de liefde,  de liefde van Jezus voor God de vader, de liefde van Jezus voor de mensen, de liefde die de volgelingen van Jezus voor elkaar moeten hebben.
We verbeelden dat door gedurende deze 40 dagentijd een spoor te maken van verschillende materialen, in de vorm van een hart, en daar elke week iets aan toe te voegen wat past bij de lezing van die zondag.

Zondag 21 februari, Maria giet olie over de voeten van Jezus.

Maria toont haar liefde en respect voor Jezus en laat door het gebruik van de sterk geurende olie zien wie Jezus is.  We vullen een vaasje met geurige kruiden en plaatsen dat op het spoor.