Kunst in de kerk

Vanaf zondag 10 januari tot en met zondag 14 februari kunt u tijdens de online diensten de schilderijen zien van Elbreg Scheele.
Aan de Vrije Academie in Nunspeet volgde ze een aantal jaren de richting beeldhouwen en verschillende masterclasses schildertechnieken. Ook werkte zij jaren lang met keramiek in allerlei vormen. Sinds 2010 heeft zij een nieuwe passie gevonden: het creëren van aardse mixed media schilderijen, geïnspireerd door structuren die in de natuur voorkomen. Haar schilderijen bouwt zij op met verschillende lagen materie en worden afgewerkt en op kleur gebracht met acrylverf, as en pigmenten.Bij het werken hieraan ontstaan vaak geleidelijk aan onverwachte verrassende structuren, zoals ook in de natuur gebeurt na  verloop van eeuwen.  
Vaak heel verrassend! Deze abstracte werken prikkelen de kijker tot een eigen interpretatie.

Schilderijen van ElbregScheeleArt hangen in privébezit in Nederland, maar ook in Frankrijk en Italië. Tevens is een schilderij opgenomen in de collectie van het Haegeumgang Theme museum, Geoje te Zuid-Korea.
Haar  beeld “Loslaten” is als herdenkingsbeeld geplaatst, bij het uitstrooiveld van tijdens de zwangerschap overleden kindjes, op begraafplaats Heidehof te Ugchelen.
website: www.elbregscheeleart.com

voor eerdere exposities van kunst in de kerk verwijzen wij naar de pagina Kunst in de kerk