VONO 2019

Zondag 21 juli was het zover. Direct vanuit de ochtenddienst in de Julianakerk vertrok er een groep van 18 jongeren met 3 jonge ouderen richting Albanië om daar te helpen met projecten en om het land en de mensen beter te leren kennen.  In 11 dagen hebben we in Gramsh, Elbasan, Shtërmen en Tirana verschillende dingen kunnen doen. Na ons vertrek sliepen wij op zondagavond in Berat. Op maandag en dinsdag hebben we het zuiden van Albanië verkend door drie burchten te bezoeken in Berat, Sarande en Gjirokaster. Ook bezochten we Blue Eye. Gelukkig was er ook tijd om ons aan de kust te vermaken

Woensdag was onze eerste werkdag van de 5 die er zouden volgen. In die dagen waren de projecten in Gramsh: het verzorgen van een spelprogramma, opknappen van een huis en het opnieuw belijnen van het sportveld van school.

In Shtërmen hebben we een speelplaats opgeknapt en de bankjes weer voorzien van nieuwe zittingen

In Elbasan hebben we activiteiten met de patiënten gedaan, gepicknicked en de muur opgeknapt

In de laatste dagen hebben we nog een sos kinderdorp bezocht en een weeshuis.

was getekend vono2019

 

Voor meer informatie en meer foto’s van de reis, kunt u terecht op www.vanoostnaaroost.nl of onze facebook https://www.facebook.com/Vanoostnaaroost.