VONOVOreis2019

Vele mensen hebben de reis kunnen volgen via de website of facebook.  Het was een mooie reis waarin we veel van Albanië hebben kunnen zien. Dit jaar zijn we na de landing richt het zuiden gereden en hebben Butrint en Gjirokaster bezocht. Naast het verkennen van Albanië hebben we twee dagen gewerkt in Elbasan, Gramsh en Cerrik. Hierdoor is er een dak opgeknapt in het psychiatrisch ziekenhuis in Elbasan, hebben we activiteiten gedaan met de patiënten in Elbasan, konden  we helpen bij de mensa in Gramsh en een picknick verzorgen voor de bewoners van het reïntegratiehuis in Cerrik. Daarnaast hebben wij in het weekend de viering van het Orthodox paasfeest meegemaakt. Het was een bijzondere gebeurtenis. Nu wij de balans hebben opgemaakt van de afgelopen reis blijkt dat er nog geld over is om de mensa in Gramsh te voorzien van een nieuwe oven, koelkast en pannen. De bijdrage van de deelnemers voor de vonovoreis zorgt dus niet alleen voor een totaal verzorgde reis van 8 dagen, maar kan daarbij ook nog bijdragen aan de reparatie van een dak en een inrichting van een keuken.  Door de aangehaalde contacten en de reacties van de reizigers is één ding zeker: vonovo2020 komt er aan. Dus houd uw agenda vrij aan het eind van april 2020. Eén ding is al bekend. We zullen dan het oosten van Albanië gaan ontdekken. U kunt van deze “ouderenreis’  nagenieten via facebook adres: https://www.facebook.com/Vanoostnaaroost. Het project Faith, Hope and Charity kunt u steunen door een bijdrage te storten op NL 78 RABO 0133969037 ten name van DIACONIE PROT. GEMEENTE ovv FHC. In dit project kennen we geen strijkstok dus al uw geld komt op de juiste plaats terecht.