Dit raakt mij !

Op 27 januari is er van 15.15 tot 17.30 uur in de Julianakerk een bijeenkomst in het kader van “Dit raakt mij”. Er is dan de filmvertoning: No place for a rebel.  No place for a rebel

Zestien jaar nadat Opono Opondo als kind werd ontvoerd door de Lord’s Resistance Army (LRA), de rebellengroep van Joseph Kony in Noord-Oeganda, weet hij te ontsnappen en het leger te verlaten.
Thuis staat hij voor een nieuwe uitdaging: weer een ‘gewoon’ leven op te bouwen en zich te verzoenen met zijn familie. Zijn voormalig kameraad, LRA-topcommandant Dominic Ongwen is ook gedeserteerd. Hij wordt opgepakt en berecht door het Internationaal Strafhof in Den Haag. Deze rechtszaak confronteert Opono met vragen over schuld en verantwoordelijkheid. Hij neemt een belangrijk besluit om zijn eigen toekomst te redden.
Na afloop is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de filmmaker(s).

Een film maken over een (ex)-kindsoldaat is manoeuvreren in een mijnenveld van clichés. Hen portretteren als de slachtoffers van geweld, de ‘lucky few’ die een tweede kans krijgen. Anderzijds als brute, gehersenspoelde moordmachines. Niet alleen doet dergelijke verbeelding geen recht aan hun identiteit, het is ook misleidend.

Bekijk HIER de trailer