Huiskamergesprekken 2019

Vanaf januari 2019 zijn er de huiskamergesprekken. Dit jaar is het thema: “Eenzaamheid”

Eenzaamheid is een persoonlijke ervaring. De een heeft meer betekenisvolle relaties of een groter sociaal netwerk nodig dan de ander. Eenzaamheid is veelal een verborgen probleem: het is niet aan mensen te zien of zij zich eenzaam voelen en er wordt weinig over gepraat. Eenzaamheid is niet hetzelfde als alleen zijn, het valt wel regelmatig samen.
Je kunt moeilijk van buitenaf zien of iemand zich eenzaam voelt. Je ziet niet hoe graag iemand betekenisvolle relaties met een partner, familie of vrienden wenst. En als hij bijvoorbeeld een relatie heeft, zie je niet dat hij zich in die relatie – of ondanks die relatie – ook eenzaam kan voelen. Dit maakt eenzaamheid zo moeilijk in te schatten.

Op de 2 middagen en 6 avonden willen we kijken in hoeverre we eenzaamheidsgevoelens bij onszelf herkennen. Waar denken we aan bij eenzaamheid?
Kent u iemand die eenzaam is?
Wat doet u als u merkt dat iemand anders eenzaam is?
Zijn het gevoelens die u soms ook bij u zelf herkent?

Er zijn nog enkele plekken. Voor info kunt u mailen naar .