de Albanese week

Van 16-23 november zullen Father Gregory en zijn vrouw en father Petro met zijn vrouw en hun vriend Ernest naar Nederland komen. In deze week willen we hen laten kennismaken met enkele aspecten van onze gemeente en van apeldoorn

Zaterdag 17 november krijgen ze een rondleiding door Apeldoorn en kunnen gelijk kennismaken met hun collega uit Turkije: Sinterklaas

om 17.00 uur is er het herfstkostbuffet

In het kader van de komst van Father Gregory en gevolg zal er 17 november een herfstkostbuffet zijn van 17.00 tot 20.00 in de Julianakerk. De maaltijd is niet alleen een mooi samenzijn met gemeenteleden en een kennismaking met onze Albanese gasten. Het is een buffet voor en door de gemeenteleden. U kunt zich aanmelden om uw lekkerste winterschotel te bereiden. U neemt deze maaltijd dan gewikkeld in kranten of doeken warm mee. Om alles ter plekke warm te houden maken we ook graag gebruik van uw warmhoudplaatjes, het liefste plaatjes met een kaars eronder, omdat we niet veel stroompunten hebben. Wie niet wil of kan koken eet gewoon lekker mee. Volwassenen betalen dan € 5 per persoon en kinderen tot 12 jaar kunnen gratis mee eten. De opbrengst gaat naar VONO. Tijdens de maaltijd krijgt u een verslag van de VONOreizen van afgelopen jaar.Aanmelden kan via maaltijd@pwano.nl Hierbij graag aangeven met hoeveel personen u komt en of u ook zelf kookt. Er liggen ook inschrijfformulieren liggen bij de koffietafels. Voor het drinken vragen we een kleine vergoeding. We hopen natuurlijk op een zaal vol gezelligheid, dus schrijf vooral in.

Zondag 18 november is er een Dienst van schrift en Tafel.

Father Gregory en Father Petro zijn dan onze voorzangers in het Kyrië en zijn er zo 5 voorgangers. Ds Corma Baas heeft de ‘algehele leiding’. We delen samen brood en beker in de viering van het avondmaal  om te vieren dat God van mensen houdt, over grenzen van landen, kerken en geloven heen. De cantorij o.l.v. Jan van den Brand én Good News o.l.v. Roelf Roelfs nemen ons muzikaal mee.  In de dienst  zal gecollecteerd worden voor het project faith, hope and charity zie https://pwano.nl/steun-goede-doel-albanie-faith-hope-and-c…/
U kunt uw gave ook overmaken op NL 78 RABO 0133969037 ten name van DIACONIE PROT. GEMEENTE ovv GRAMSH.
We hopen ze zo bij hun vertrek een donatie te kunnen geven

Na de dienst is er om 12.00 uur de bijeenkomst van VONO voor de reis van 2019

In de middag is er een Herfstwandeling in het Deelerwoud van ongeveer 5 kilometer. We verzamelen om 14.00 uur bij de Julianakerk. Kom met de auto, dan kunnen we kijken bij de verdeling dat iedereen plek heeft

Maandag zal er een bezoek aan Amsterdam gebracht worden.

Dinsdag 20 november zijn we te gast bij Schuijlenburg en de voedselbank. In de avond hopen we met enkele mensen te kijken wat we kunnen betekenen voor projecten die vanuit Albanië worden aangereikt.

Woensdag zullen we in Deventer gaan kijken.

Op donderdag gaan we bij de scholengemeenschap Sprengeloo op visite en krijgen daar een lunch. Donderdagavond sluiten we de week af  met een maaltijd in klein gezelschap en vrijdagochtend om 8.30 uur vliegen ze weer terug.

Het is bijzonder dat we na ons eerste bezoek aan Albanie na 3 jaar onze contacten zo zijn gegroeid.