“De tovenaar en de dominee”

Henk Vreekamp (hij overleed door een absurd ongeluk op 29 februari 2016) schreef drie boeken over – kort gezegd – heidendom, jodendom en christendom en hun onderlinge verbanden, en dat vooral op de Veluwe. “Want als Veluwenaar kom ik voort uit het heidendom, en als christen uit het jodendom”, was zijn stelling. Het eerste boek van deze trilogie was getiteld Zwijgen bij volle maan. Het tweede De tovenaar en de dominee. Het derde Als Freya zich laat zien. Het zijn geen boeken, die je even in een paar verloren uurtjes doorleest, waarna je de inhoud weer vergeet. Integendeel. Het is geen makkelijke lectuur. Maar boeiend en intrigerend is het wel, wat hij schreef. De kunstenares Krijnie Ederveen uit Epe liet zich o.a. inspireren door wat ze las in De tovenaar en de dominee. U ziet tien van haar werken over dit thema.

 

Naar aanleiding van dit boek van Dr. Henk Vreekamp “ wil Leo IJkel in het voorjaar van 2019 twee keer met eventuele geïnteresseerden in gesprek gaan over de inhoud van dit boek. Voelt u daar iets voor? Graag even een mailtje of telefoontje. In de loop van november hoort u dan wanneer we met elkaar dieper op de inhoud van dit boek in kunnen gaan. In ieder geval wordt het een dinsdagavond.

Leo IJkel (tel. 366 43 68; e-mail: )

Henk Vreekamp, De tovenaar en de dominee. Over de verschijning van God. ISBN 978 90 239 2443 2. Boekencentrum. Prijs: € 21,99.