Sams kledingactie

Doe mee met de kledinginzamelactie van Sam’s Kledingactie en steun Cordaid Mensen in Nood!
Op Zaterdag 6 april a.s. vindt in Apeldoorn de kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt dan uw goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken van 9.00 uur tot 11.00 uur afgeven bij de volgende adressen: Julianakerk, Bloemheuvellaan  1

Sam’s Kledingactie heeft voor het komend voorjaar, in samenwerking met hulporganisatie Mensen in Nood van Cordaid, een nieuw goed doel uitgekozen. De opbrengsten van de ingezamelde kleding gaat voor de eerste helft van 2019 naar
een project in Sulawesi. Sulawesi is op 28 september 2018 getroffen door een aardbeving en een tsunami, met aardverschuivingen tot gevolg. De verschillende aardverschuivingen hebben 2.087 mensen gedood.
En meer dan 211.000 mensen zijn ontheemd geraakt. Veel mensen leven onder een zeil in ontheemden kampen in de buurt van hun oorspronkelijke dorp. Ze beschikken nauwelijks over voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.
Onder deze zware omstandigheden zal wederopbouw een lange tijd in beslag nemen.Het lokale partners consortium heeft 10 dorpen geselecteerd in wat moeilijker bereikbare gebieden die zij de komende maanden willen steunen bij de
wederopbouw. Ze gaan samen met de gemeenschappen inventariseren wat de prioriteiten zijn en hoe gemeenschappen zelf hun wederopbouw in de hand kunnen nemen met steun
van Cordaid en partners.
Daarbij zal er tegelijkertijd met gemeenschappen werken aan het beter voorbereid zijn en beter kunnen reageren op toekomstige rampen, een werkwijze waar Cordaid veel ervaring in op heeft gedaan onder andere in de Filipijnen en Nepal.
De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat Basisonderwijs voor kinderen van 6 tot 14 jaar in crisisgebieden in de Centraal Afrikaanse Republiek
De Centraal Afrikaanse Republiek is een straatarm land in midden Afrika met bijna 5 miljoen inwoners. Het land wordt al jaren geteisterd door burgeroorlogen en het is ontwricht door de aanhoudend geweld. Bijna een miljoen mensen is hun huis ontvlucht en leeft als vluchteling. De helft van de bevolking heeft structureel te weinig voedsel, tweederde heeft geen toegang tot schoon drinkwater en gezondheidszorg. Onder deze zware omstandigheden schiet het onderwijs te kort.

Voor informatie over de actie kunt u bellen of mailen met de plaatselijke vrijwilliger:
Herman Koldenhof, Edisonlaan 143, 7316JL Apeldoorn 055-5213767  / 06-57553519
Of voor nog  meer informatie over Sam’s Kledingactie en de gesteunde projecten kunt u kijken op www.samskledingactie.nl of bellen naar 073-687 10 60.