Dit raakt mij !

Op 31 maart is er van 16.00 tot 17.00 uur in de Julianakerk een bijeenkomst in het kader van “Dit raakt mij”.Het zal dan gaan over de vraag : Social Media: wat zijn de parels en wat zijn de puzzels?

Social media heeft dagelijkse impact in het kinderleven en het onderwijs op school. Mooie invloeden; als je iets niet weet kan je het vinden op internet, met een prachtig filmpje. Ook minder positieve invloeden; een kleuter kan prima spelletjes doen op de telefoon van mamma, maar kan nog geen bal vangen….

De vraag voor de toekomst is: hoe gaan we hier verantwoord mee om?

In 1984 maakten de ’lagere school kinderen’ in Nederland kennis met de computer. Ze kregen les in ‘omgaan met de muis’. In 1993 start het World Wide Web. 26 Jaar later zijn we allemaal met elkaar verbonden. Het internet bracht ons naast verbinding ook afstand en individualisme. Facebook, Instagram, WhatsApp en YouTube zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Beelden en filmpjes delen is populairder dan een lange tekst. Ook tijdens het online-gamen ontmoeten kinderen anderen. Wie zijn je vrienden? Hoe hou je het gezellig? Wat doet het met kinderen als je altijd bereikbaar bent en altijd direct denkt te moeten reageren? Hoe begeleid je kinderen hierin? En hoe hou je alles veilig? Wiens taak is het?

Spreker is Mary van den Berg. Muziek wordt verzorgd door Ton de Vries en Johan Meijer en gespreksleider is Arie Jansen